hemkänslan

Njut av lugn och stillhet

Ett still samtal, något gott att äta, kanske ett glas vin samtidigt som ni tittar ut över sjön. Eller varför inte en sprakande eld i en varm bastu med sjöutsikt, ett kallt dop och sedan tillbaka till bastun. Smålandsgården kan inte erbjuda storstadens puls, men vi kan erbjuda något annat som de flesta mår bra av.

Våra byggnader är nästan 100 år gamla och präglas av en rustik och lantlig stil. En del byggnader och rum är nyligen renoverade, men då på ett sätt som förstärker dess äldre ursprung. En del andra rum är av äldre snitt och stil.

Hos oss finns inga TV apparater, men vi har bra internet/wifi så ta med din egen padda eller dator. Vi har också böcker och spel som ni kan låna.

Vi erbjuder flera boende alternativ från enkelrum och dubbelrum, till studios, stugor och lägenheter. Våra större boenden, som t ex lägenheterna, är nyligen renoverade.

Vi tycker om trevliga hundar hos oss. De är därför välkomna överallt, även i restaurangen. Vi förutsätter dock att de är lugna och inte uppfattas som störande. Det gäller för övrigt alla våra gäster, även tvåbenta. För en tilläggsavgift på 200 kr/natt kan din hund följa med.

På Smålandsgården har vi alltid försökt göra vårt bästa för att bevara och skydda vår miljö. Det innebär t ex att vi installerat energisnåla värmesystem, bytt alla lampor till led, stänger av maskiner som inte behöver vara igång, installerat egen solcellsanläggning, egen laddstation för elbilar, köper råvaror lokalt etc. För våra hotellrum så innebär det att vi har miljövänliga alternativ för hygienartiklar och städ, vi städar inte per automatik rummen varje dag utan bara när ni säger till. Vi bäddar alltid med våra ekologiska lakan och handdukar som för övrigt också tvättas i en lägre temperatur (65 grader). Ert, och vårt, skräp källsorteras naturligtvis i vår egen sorteringsgård.

Alla våra rum har egen dusch och toalett.

Incheckning är från 15.00. Utcheckning sker senast vid 11.00.

Receptionen är under högsäsong öppen till 21.00. Vid lågsäsong eller sen incheckning – kontakta hotellet och meddela ankomsttid.

Dubbelrum

Vi har dubbelrum i huvudbyggnaden och i Solgården. Dubbelrummen finns på alla plan. I huvudbyggnaden finns hiss, men inte i Solgården.

Samtliga vår rum är olika. Det skiljer sig på storlek och stil i både sovrum och badrum. En del rum har en mindre balkong andra ingen alls. Ett rum har en egen glasveranda. Alla rum har någon utsikt, men i olika väderstreck. Det som inte skiljer är priset. Vi har samma pris för samtliga rum och vi kan inte utlova ett specifikt rum i er bokning.  

2 x 90cm

16 – 20 kvm

Gratis Wifi

Enkelrum

Våra enkelrum ligger på tredje våningen i huvudbyggnaden.

1 x 90cm

Ca 12 kvm

Gratis Wifi

Studio med uteplats

Våra två studios ligger i bottenplan på framsidan av Smålandsgården med egen uteplats i västerläge. På uteplatsen finns det lite utemöbler, under säsong, och ni har en fin utsikt över sjön därifrån.

I sovrummet finns det en dubbelsäng och en schäslong. Vilket gör att 3 personer kan sova här. Det finns också ett allrum och pentry. Pentryt är litet och är mest till för lite egen frukost eller någon extra smörgås eller dryck. Vi har kylskåp, micro coh vatenkockare tillsammans med husgeråd, tallrikar, glas etc. 

En dubbelsäng och en schaslong

Ca 40 kvm

Gratis Wifi

Pentry

Uteplats

Stuga – Väst

Det är en liten stuga, men allt är fräscht och nyligen renoverat (dock ej utsidan). Här har ni ett sovrum med en familjesäng och en schäslong. Vi rekommenderar max 3 personer, men det går att lägga till en person till – kontakta oss i så fall. I vardagsrummet så finns ett litet pentry, med spishäll, kyl, micro och vattenkokare, samt köksattiraljer, tallrickar, glas etc. Utanför stugan så finns det en liten uteplats och där ni har möjlighet att t ex grilla något. Det är tyvärr ingen sjöutsikt från stugan. Men sjön är bara ca 100 meter bort. 

3 bäddar

Ca 30 kvm

Gratis Wifi

Pentry

Uteplats

Stuga – Öst

Det är en liten stuga, men allt är fräscht och nyligen renoverat (dock ej utsidan). Här har ni ett sovrum med två familjesängar. Vi rekommenderar max 4 personer, men det går att lägga till två personer till – kontakta oss i så fall. I vardagsrummet så finns ett litet pentry, med spishäll, kyl, micro och vattenkokare, samt köksattiraljer, tallrickar, glas etc. Utanför stugan så finns det en liten uteplats och där ni har möjlighet att t ex grilla något. Det är tyvärr ingen sjöutsikt från stugan. Men sjön är bara ca 100 meter bort. 

4 bäddar

Ca 30 kvm

Gratis Wifi

Pentry

Uteplats

Lägenhet – 101

Lägenhet 101 stod klar i juni 2023. Det är en vindsvåning med underbar utsikt över sjön från dess uteplats eller vid sittgruppen vid fönstret. I det stora sovrummet så finns det en dubbelsäng. I det angränsande vardagsrummet så finns det en stor bäddsoffa för två samt ett mindre kök/pentry. I pentryt finns kylskåp, micro, spishäll, vattenkokare, kaffekokare, samt köksattiraljer, tallrikar, glas etc.

För att komma till badrummet så måste man gå igenom vardagsrummet. Det saknas fönster i vardagsrummet, men det finns bra belysning. Det går att lägga fram någon madrass på golvet om ni skulle vara någon mer. Ta upp det med oss innan i så fall så får vi se om det är möjligt. 

4 bäddar, ett dubbelrum plus en bäddsoffa för två.

Ca 70 kvm

Gratis Wifi

Pentry / Kök

Uteplats

Lägenhet – 102

Lägenhet 102 totalrenoverade vi år 2020. Det finns en stor uteplats och inglasad veranda med läge i väster och mycket bra sjöutsikt. Inne i lägenheten så har ni ett riktigt kök med spis, ugn, kylskåp, micro, diskmaskin, vattenkokare, kaffekokare samt alla köksattiraljer, tallrikar, glas etc. Vi har två sovrum, med en dubbelsäng och en loftsäng i varje. Badrummet har en lyxig känsla och det är det enda boendet vi har med badkar. Det finns naturligtvis också dusch. 

6 bäddar, två sovrum med dubbelsäng och loftsäng

Ca 70 kvm

Gratis Wifi

Pentry / Kök

Uteplats

Lägenhet – 103

Lägenhet 103 stod klar efter renovering i juni 2023. Det är den minsta av våra lägenheter, men en väldigt trevlig lite lägenhet. Den har en fin uteplats med sjöutsikt och inglasad uteplats. Ett vardagsrum med ett pentry. Vi rekommenderar detta pentry till frukost och lättare måltider. Det finns kylskåp, micro, spishäll, vattenkokare och kaffekokare. I vardagsrummet finns också en bäddsoffa för två. I sovrummet så finns det en dubbelsäng och en liten sittgrupp. 

4 bäddar, ett dubbelrum plus bäddsoffa för två

Ca 40 kvm

Gratis Wifi

Pentry / Kök

Uteplats

Lägenhet – 104

Lägenhet 104 stod klar i juni 2023. Den ligger med uteplats  och inglasad veranda i söderläge närmast sjön. Inne finns ett vardagsrum med ett fullutrustat kök (saknas diskmaskin). Det fin tre sovrum. Två stycken har dubbelsäng och det tredje har en familjesäng. Vi har angett max 6 personer men det går att öka till 7. Kontakta oss om ni är fler än 6. 

6 (7) bäddar. Två dubbelrum plus ett sovrum med familjesäng (2-3 pers)

Ca 85 kvm

Gratis Wifi

Pentry / Kök

Uteplats