Signerat Ekberg & Brandt

I vår närhet finns mycket råvarar att ta tillvara på. Våra menyer präglas av det vi kallar "Smålandsgårdens Skafferi", vilket är ett samlande namn för alla lokala råvaror vi använder oss av. 
Vi tar grönsaker från Ravelsmarks Gård och jordgubbar från Oberga Bärodling. Fisk får vi bl a från Sjöarp och kött från Småländska gårdar. Ost tar vi från Brostorps Gård och öl från Nääs Gårdsbryggeri. Bara för att nämna några av våra leverantörer.

Vi har även själva en liten örtodling som vi kommer att utveckla genom åren.

Menyerna ändrar vi efter årstiderna och vi har valt att ha en ganska snäv meny för att kunna hålla så hög kvalitet på maten som möjligt.

Kökschef och gastronomisk ledare är Mikael Ekberg, som även är styckmästare. Vid hans sida finns souschef Fredrik Brandt som även han har en gedigen erfarenhet av matlagning på hög nivå. Helt enkelt Signerat Ekberg & Brandt

ÖPPETTIDER RESTAURANGEN JAN 2018
Under januari är vår restaurang öppen för grupper och konferenser. Om vi har något på gång är givetvis alla välkomna. Ring oss gärna och kolla när våra kockar är på plats.

Tel 0390-30003 | E-post kontakt@smalandsgarden.com

Frukost

En lantlig frukost ingår alltid när du bor hos oss. Till vår frukostbuffé dukar vi fram färsk frukt, olika müsli-sorter, hemkokta marmelader, nybakade croissanter, bröd, sill, bacon, prinskorv från Hugos chark, ägg och fina charkuterier från Hugos och goda ostar.

 Vår frukostbuffé är uppdukad mellan kl. 7:00-9:00 måndag-fredag och mellan kl. 8:00-10:00 lördagar & söndagar.

Även gäster som inte bor hos oss är välkomna att njuta av vår frukost i mån av plats. Boka bord innan ni kommer.
Pris: 125 SEK/person.

MENU