Mat ska upplevas.

Vi tycker mat, precis som livet, ska upplevas. Köket hos oss är helt öppet vilket ger dig som gäst möjlighet att se på när maten lagas. Vi utgår ifrån närproducerade råvaror och har ett nära samarbete med ett flertal gårdar i närheten. Vi vill tror att vi är kända för vårt kött specialbeställd från lokala gårdar och tillagad med omsorg… gärna grillad i stenugnen eller utomhus, vannsinigt goda såser, och vårt bröd förstås.

God mat i kombination med traktens absolut bästa utsikt ger dig de bästa förutsättningar för en rustik upplevelse.

några exempel på våra menyer

Italienskafton

meny

Förrätt

Smålandsgårdens chark & ostbricka. Vi hämtar ostar och chark från lokala gårdar.

Pizza

Vi kombinerar olika pizzor och ni får smaka på alla och kanske hitta din favorit.

Efterrätt

Pannacotta

Pris 395kr/pp. Minst 8 personer. Detta måste förbeställas. 

Kontakta oss om du vill boka 16/4, 30/4,12/5.

italienska drömmar

meny

Bistecca ala Smålandsgården.  

Våra T-ben stek hämtar vi från Boson´s Gård och tillagar den i vår vedeldade stenugn eller utomhus på kollgrillen. Vi serverar köttet på en sharingplate med härliga tillbehör. 

Kryddsmör , brynt smör, mild tryffelaioli, tomat & mozzarellasallad, rostad småpotatis, picklad löksymfoni, hembakad  focacciabröd

595  kr/pp. Minst 4 personer. Detta måste förbeställas. Detta fungerar som konferens- eller festmeny.  

Kontakta oss om du vill boka 1/5 eller 5/6.

Fredagsmys

ostbricka

meny

Förrätt

Smålandsgårdens chark- och ostbricka  Pris 225 kr/portion, beställs för minst 2 personer. 

Huvudrätter

Husets Chianina burgare med rostad småpotatis och tryffelmajonnäs, kött från Bosons Gård, briochebröd, sallad, picklad rödlök, tomat, ost, rökt sidfläsk och Don-Puttedressing. Pris 225 kr

Rökt laxsallad med quinoa och bulgur. Laxen hämtar vi från Sjöarps Gård. Pris 195 kr

Kontakta oss om du vill boka 9/4, 23/4, 7/5.

meny esther

Förrätt

Varmrökt regnbågscanapé på hembakat fröknäcke serveras med sallad, finhackad rödlök & sikrom

Varmrätt

Långbakad & kolgrillad ryggbiff från Bosons Gård serveras med potatispaj toppad med västerbottensost, smörslungade primörer & och kraftig rödvinssås

Två rätter ingår i ett ordinarie konferenspaket. Du kan lägga till en efterrätt för en liten kostnad. Kontakta oss med frågor om datum och prisuppgifter.

meny anna

Förrätt

Carpaccio med oxfilé från Bosons gård serveras med rostade solroskärnor, hyvlad extralagrad hemost från Brostorp, ruccola & olivolja

Varmrätt

Halstrad Regnbåge från Sjöarps serveras med palsternacksduchess, brynt smör & sparris.

Två rätter ingår i ett ordinarie konferenspaket. Du kan lägga till en efterrätt för en liten kostnad. Kontakta oss med frågor om datum och prisuppgift.

meny ören

Förrätt

Tatar de smålandia Med oxfilé från bosons gård, friterad polkabeta & vårlök, smörstekta skogschampinjoner serveras med lingonaioli

Varmrätt

Helstekt kolgrillad älgentrecoté med krämig conjakssås serveras med potatisterrine,hemgjord björnbärsgele och smörstekta sockerärtor

Efterrätt

Frozen cheesecake med choklad & krossad polkagris

vårt dagliga bröd

Nybakat bröd doftar underbart och sätter prägeln på en matupplevelse. Vi bakar flera olika sorters bröd. Vi använder olika svensk odlade mjölsorter som till exempel Rustique stenmalet vårvetemjöl från Ramlösa Kvarn och  Saltåkvarns ekologisk kravmärkt vetemjöl special. Vi köper gärna in stenmalet mjöl från svenska kvarnar och provbakar! Det blir lite olika resultat men alltid härligt gott.

Några av våra brödsorter:

  • Surdegsfrallor, kuvertfrallor, fröfrallor
  • Surdeg med fänkål och russin
  • Fruktlimpor med råg, graham och vetemjöl
  • Frallor och limpor med timjan och havsalt
  • Foccacia
  • Baguetter

kaffe, té och annat gott

Varje höst plockar vi äpple från våra träd och mustar själva. Under vår och sommar saftar vi och tar tillvara på fläder, bär och annan frukt som finns under säsongen. När vi inte har hemgjord must eller saft hämtar vi från gårdar och producenter i vår närhet.

Vi är återförsäljare av lokalproducerade kaffe från Gårdsrosteriet i Vista Kulle. Här rostas kaffe i liten skala med omsorgsfullt utvalda bönor. Förutom att kaffet är kravmärkt och ekologiskt är doften och smaken fantastiskt!

Vi serverar även Zoega´s ekologiskt och kravmärkt kaffe vid större samlingar.

Det finns de som föredrar té. Vi har en utvald ekologisk sortiment påsté. Vi säljer även Greta´s Té som är odlat och framtagen i Gränna. 

Lättdrycker

Rudenstams dryck olika sorter

Nygårda läsk

Vi kolsyrar vårt eget vatten.

ölsorter

Vårt utbud varierar lite beroende på säsong. Oftast har vi ett antal olika lokala och svenska öl kompletterat med ett italienskt sortiment (eftersom vi gillar Italien). 

vin och mousserande

Vi fokuserar på Italien, hållbart och ekologiskt. Italien är ett underbart vinland och vi jobbar på att fördjupa vårt utbud. 

spiritous

Hos oss hittar ni ett anständigt utbud av allt från whisky till limoncella. Återigen har vi lite förkärlek för Italien och just från detta land kan ni hitta ett lite djupare sortiment.

bokningsförfrågan här

bokningsförfrågan här