Friskt vatten & skön natur

Smålandgården har tradition både som brunnshotell och gästgiveri. Varför man valde att bygga en anläggning här är enkel. Man ville ge andra människor möjlighet att uppleva det friska vattnet och den rofyllda naturen som finns här i Örserum. På Smålandsgården har vi en egen liten badstrand, boulebana, grillplats, närhet till vandringsleder, bra fiske, samt variation på dagsutflykter. 

Smålandsgården är en Infopoint vilket innebär att du hittar massor av information hos oss.

Mer information finner du på Destination Jönköpings hemsida HÄR.

Vi rekommenderar också att ni laddar ned grevskapsappen (finns både för Andriod och mac) med information, erbjudande och evenemangskalender. Se till att ni inte missar något när ni är på besök här hos oss!

www.grevskapet.org/appen

 

Ut på vandring

Bara en stenkast från oss hittar du ett flertal olika vandringsleder som kan ta dig i olika färdriktningar, eller bara runt i Örserum eller Gränna. John Bauerleden sträcker sig syd/norr (Huskvarna till Gränna) och Holavedsleden sträcker sig öst/väst (Gränna till Tranås).

I receptionen finns kartor över dessa vandringsleder. Se även nedanstående länk:

Vandringsleder i Jönköpings Kommun

Under våren 2019 lanserar vi tillsammans med Hemma på Hult ett nytt mat & vandringskoncept under varumärket "Gourmandring".  Mer information och bokning se http://gourmandring.com

Polkapaket

Vem vill inte prova på hur det känns att vara polkagrisbagare för en dag? Nu har du chansen! Polkapaketet erbjuder en upplevelse i Gränna, polkagrisens huvudstad, där Amalia Eriksson en gång bodde och bakade sina berömda polkagrisar. Vackra kullerstensgator med vy över Vättern och en lätt pepparmyntsdoft som sprider sig mellan kokerierna. En aktivitet som passar både stora och små.
 
POLKAPAKET
* Övernattning i dubbelrum
* Eftermiddagskaffe med hembakat
* Stor frukostbuffé
* Trerättersmeny med inslag av lokalt producerade produkter.
* Baka dina egna polkagrisar på en av Grännas polkagriskokerier
* Inträde på Gränna Museum
* Färjebiljett till Visingsöfärjan T/R

PRIS
Ankomstdag: valfri

Dubbelrum 1 990 SEK/person

Enkelrumstillägg 300:-

Spela boule

Vi har en helt nyanlagd boulebana med tävlingsmått. Kanske Sveriges finaste belägna boulebana med en härlig utsikt över sjön Ören.

Våra hotellgäster har fri tillgång till denna bana i mån av plats. Klot finns att låna i receptionen mot en deposition. Även andra gäster är välkomna att spela.

 

Trolska båtturer på Bunn och Ören

Trolska båtturer på Bunn och Ören

Läs mer

 

Röttle kvarns naturresarvat

Röttle kvarns naturresarvat

Läs mer

 

Girabäcken i Uppgränna

Girabäcken i Uppgränna

Läs mer