Friskt vatten och skön natur

Systrarna Anna och Esther Falck, som byggde anläggningen under 1920-talet, ville ge andra människor möjlighet att uppleva det friska vattnet och naturen som finns här i Örserum. På Smålandsgården finns en egen liten badstrand, kanoter och roddbåtar, närhet till vandringsleder, bra fiske, samt variation på dagsutflykter. Receptionen tipsar gärna och hjälper dig planera ditt besök.

PADDLA PÅ SJÖN ÖREN

Vi har tre stycken Linder kanoter som vi hyr ut med tillhörande flytväst. Våra hotellgäster kan reservera kanoter i förväg.

KANOTER

4 timmar - 200 SEK (För gäster som ej bor på hotellet 300 SEK.)
Dygnshyra - 400 SEK. Endast för hotellgäster.
 

Spela boule

Vi har en helt nyanlagd boulebana med tävlingsmått. Kanske Sveriges finaste belägna boulebana med en härlig utsikt över sjön Ören.

Våra hotellgäster har fri tillgång till denna bana i mån av plats. Klot finns att låna i receptionen mot en deposition. Även andra gäster är välkomna att spela. Pris 200 SEK/timme.

 

 

Ut på vandring

Bara en stenkast från hotellet kan du hitta ett flertal olika vandringsleder som kan ta dig i olika färdriktningar, eller bara runt i samhället. John Bauer-leden, sträcker sig syd/norr, Holavedsleden sträcker sig öst/väst.
Fråga i receptionen efter vandringskartor.

Skurugata & Skuruhatt i Eksjö

Läs mer ...

Röttle Kvarns Naturreservat

Läs mer ...

Girabäcken i Uppgränna

Läs mer ...

MENU