Friskt vatten och skön natur

I snart 200 år har människor tagit sig till Smålandsgården (och fd. Örensbaden) för att uppleva det friska vattnet och naturen som finns här i Örserum. Vi har en egen liten badstrand med solstolar, boulebana, kanoter samt närhet till vandringsleder, bra fiske, samt variation på dagsutflykter. Man bör givetvis inte missa Gränna, Röttle By och Visingsö. När man besöker oss rekommenderar vi också att du provar på att dricka vatten ur vår Karlsbaderbrunn. Det håller dig frisk länge.

När hösten och vintern närmar sig är det mysigt att dra sig tillbaka till våra salonger med något gott att dricka samt att njuta av en riktigt god måltid tillagat på närproducerade produkter.

Receptionen tipsar gärna och hjälper dig planera ditt besök.

PADDLA PÅ SJÖN ÖREN

Vi har tre stycken Linder kanoter som vi hyr ut med tillhörande flytväst. Våra hotellgäster kan reservera kanoter i förväg.

KANOTER

4 timmar - 200 SEK (För gäster som ej bor på hotellet 300 SEK.)
Dygnshyra - 400 SEK. Endast för hotellgäster.


 

Spela boule

Vi har en helt nyanlagd boulebana med tävlingsmått. Kanske Sveriges finaste belägna boulebana med en härlig utsikt över sjön Ören.

Våra hotellgäster har fri tillgång till denna bana i mån av plats. Klot finns att låna i receptionen mot en deposition. Även andra gäster är välkomna att spela. Pris 200 SEK/timme.

 

 

Ut på vandring

Bara en stenkast från oss hittar du ett flertal olika vandringsleder som kan ta dig i olika färdriktningar, eller bara runt i Örserum eller Gränna. John Bauerleden sträcker sig syd/norr (Huskvarna till Gränna) och Holavedsleden sträcker sig öst/väst (Gränna till Tranås).

I receptionen finns kartor över dessa vandringsleder. Se även nedanstående länk:

Vandringsleder i Jönköpings Kommun

 

Skurugata & Skuruhatt i Eksjö

Läs mer ...

Röttle Kvarns Naturreservat

Läs mer ...

Girabäcken i Uppgränna

Läs mer ...

MENU