Friskt vatten & skön natur

Systrarna Anna och Esther Falck, som byggde anläggningen under 1920-talet, ville ge andra människor möjlighet att uppleva det friska vattnet och naturen som finns här i Örserum. På Smålandsgården finns en egen liten badstrand, boulebana, grillplats, närhet till vandringsleder, bra fiske, samt variation på dagsutflykter. Receptionen tipsar gärna och hjälper dig planera ditt besök.

Ut på vandring

Bara en stenkast från oss hittar du ett flertal olika vandringsleder som kan ta dig i olika färdriktningar, eller bara runt i Örserum eller Gränna. John Bauerleden sträcker sig syd/norr (Huskvarna till Gränna) och Holavedsleden sträcker sig öst/väst (Gränna till Tranås).

I receptionen finns kartor över dessa vandringsleder. Se även nedanstående länk:

Vandringsleder i Jönköpings Kommun

Under våren 2019 lanserar vi ett nytt mat & vandringskoncept under varumärket "Gourmandring". Mer information inom kort. Detta är ett samarrangemang med Hemma på Hult.

Paddla på sjön Ören

Vi har tre stycken Linder kanoter som vi hyr ut med tillhörande flytväst.

Kanoter

4 timmar - 200 SEK
Dygnshyra - 400 SEK

Spela boule

Vi har en helt nyanlagd boulebana med tävlingsmått. Kanske Sveriges finaste belägna boulebana med en härlig utsikt över sjön Ören.

Våra hotellgäster har fri tillgång till denna bana i mån av plats. Klot finns att låna i receptionen mot en deposition. Även andra gäster är välkomna att spela.

 

Skurugata & Skuruhatt i Eksjö

Skurugata & Skuruhatt i Eksjö

Läs mer

 

Röttle kvarns naturresarvat

Röttle kvarns naturresarvat

Läs mer

 

Girabäcken i Uppgränna

Girabäcken i Uppgränna

Läs mer