Bröllop och fest

Det är många som har under årens lopp friat och firat här på Smålandsgården. Med värme och omtanke tar vi emot er och era gäster och ser till att alla känner sig hemma. För att kunna ordna allting på bästa sätt vill vi naturligtvis lära känna er och lyssna in era önskemål. Vi har flera lämpliga lokaler med plats för upp till 100 festdeltagare. Vi planerar gärna programmet, menyn, dekorationer, och andra detaljer tillsammans med er och för att därefter kunna lämna en prisuppgift. 

Ett vinterbröllop

Januari 2015 ordnade vi ett vinterbröllop för ett underbart sällskap. De bokade hela anläggningen och hade därmed tid och utrymme att göra sig i ordning och umgås med sina vänner och familj. Brudparet önskade barnvakter för hela kvällen, vilket inte var några problem för oss att ordna. Våra barnvakter gjorde i ordning skattjakt och fiskedamm till alla barn under kvällen.

Dag 1

17.00 – Vigsel i Örserums kyrka. Gästerna gick sedan till Smålandsgården cirka 200 meter. Vi hade tänt marshaller längs vägen.


18.00 – Ankomst vid lusthuset. I blåsten ledde vi gästerna ner till Sjövillan. Där serverades först en varm kryddad äppelmust som vi gjorde på “Apel vista härad”, Gränna Äppelmust och julkryddor. Sedan fick gästerna Champagne för att skåla för brudparet.


19.00 – Gästerna samlades i matsalen där vi hade dukat till middag. Brudparet önskade granris, vita rosor och ljus som bordsdekorationer. Vi serverade en fyrarätters supé som byggde på lokala råvaror.


21.00 – Tårta och kaffe serverades.
Tårtor levererades från Haglunds konditori i Gränna.

23.00 – Ost- och charkbricka serverades med avec.
Vi gjorde i ordning en härlig bricka med ostar från Brostorp samt korvar, rökt rådjur och vildsvin från Hugo´s chark, tillsammans med goda tillbehör. Till detta fick gästerna beställa whiskey, cognac, eller apel.

Dag 2

9.00 – Frukostbuffé och presentöppning.
På vår vanliga frukostbuffé har vi alltid nybakat bröd och frallor, vår egen äggröra, bacon, prinskorv, mycket pålägg från Hugo´s chark, vår egen müsli blandning, färsk frukt och mycket annat gott…

Bröllopsmenyn

Förrätt

Trattkantarellsoppa
Tillagad av trattkantareller som plockades i skogarna runt Örserum.

Andra rätt

Gravad älg med blomkålsterrine. Älgen kom från de närliggande skogarna och blev sedan gravad hos oss.

Huvudrätt

Stekt gös med kräft- och dillsås samt potatisbakelse
Gös finns i grannsjön Bunn, fast denna gång serverade vi fisk från Mälaren som levererades dagsfärsk till oss. Kräftorna var från vår sjö Ören.

Efterrätt

Polkagrispannacotta
Ett festlig avslut med en genuin lokal smak. Ni vet väl var Polkagrisar bakas?

Dryck

Brudparet var på vinprovning tillsammans med oss och hade speciella önskemål därefter.


Till första och andra rätten serverades:
Kendall - Jackson Vinter´s Reserve Zinfandel 2011, Mendocino County, Ca, USA


Till huvudrätten serverades:
Binz & Bratt Riesling Gewürztraminer 2013, Tyskland


Till efterrätten valdes:
Tokaj-Hegjalja, Ungern 6 pontos

MENU